Az Odaátban szereplő karaktereket most megtekintheted itt ezen a lapon!! Sajnos annyi van hogy folytatnom kellett egy másik menüpont alatt, aminek a címe: karakterek folytatása.

Dean Winchester

Háttér

Dean 1979. január 24.-én született a kansasi Lawrence-ben John és Mary Winchester első gyermekeként. Dean négy évvel fiatalabb öccsét, Samet már akkor is óvta minden bajtól, ám anyjuk halála után néhány évvel a család kettévált: John megtanította fiainak a természetfeletti lényekre való vadászás fortélyait, ám Sam egy idő után más életet kezdett élni, Dean pedig apjával maradt.

Dean nagy rock és heavy metal rajongó, rengeteg ilyen kategóriájú zenei kazettája van. Öccsével ellentétben ő komolytalanabb, és agresszív, ám segítőkész. Van neki egy fekete 1967-es Chevrolet Impalája, amit apja adott neki.

Az évadok során több visszaemlékezésben is láthatnak a nézők részleteket az ő és öccse gyermekkorából. Az egyik arról szól, hogyan veszítette el saját hibájából Samet, egy másik pedig az 1991-es Karácsonyukat mutatja be.

 

1. évad

1983. november 2.-án az akkor 4 éves Dean kimenti égő házukból hathónapos kisöccsét, Samet. 22 év alatt Sam és ő külön utakon indulnak el, ám Dean apjával, Johnnal marad, és megtanulja tőle, hogyan kell természetfeletti lényekre vadászni.

Mikor apjuk eltűnik, a kétségbeesett Dean felkeresi rég nem látott öccsét, és megkéri, segítsen megtalálni Johnt. A két fivér Dean 1967-es Chevrolet Impalájával indul útnak, és városról-városra járva rengeteg természetfeletti lénnyel végeznek. Dean makacssága és megfontoltsága miatt gyakran összeveszik Sammel, ám mindig kibékülnek, és rengetegszer mentik meg egymást. Az évad egyik részében feltűnik Dean egyik régi szerelme, Cassie is.

Egy vadászatuk során egy alakváltó Dean alakjában gyilkol, így a rendőrség körözni kezdi. Dean így is viccesen fogja fel a dolgokat, ám mikor fivéréről és szüleiről van szó, nagyon el tud érzékenyülni. A szörnyek, démonok és szellemek ellen azonban kegyetlenül harcol, és elpusztításuk érdekében bármit megtesz.

Az évad végén Dean és Sam végre találkozik Johnnal, aminek Dean különösen örül. Mikor Sam nyíltan kezd vitákba apja ellen, Dean mindig közéjük próbál állni. John később a démonok csapdájába esik, ám Dean és Sam vakon kiszabadítására indul. Kiderül, hogy Azazel megszállta John, és mikor a démon kínozni kezdi Deant, az sírva kezd könyörögni apjának, hogy küzdjön Azazel ellen.

Miután apjukból kiszabadult a gonosz, ismét útra kelnek, de autóbalesetet szenvednek. Sam és John súlyos sérüléseket szenved, az Impala darabokra törik, Dean pedig élet-halál között kezd lebegni.


2. évad 

Dean a kórházban veszi észre magáról, hogy ő egy lélek, és haldoklik. Végül apja üzletet köt Azazellel, így Dean az élők között marad, ám John meghal. Dean és Sam keserű gyászba kezd, ám feszültségük miatt egyre többet veszekszenek, egyszer pedig Dean megüti Samet.

Az Impalát Dean és Bobby teljesen megjavítja, majd gyász ellen a két fivér ismét vadászatba kezd. Útközben találkoznak új vadászokkal is: Ellennel, Joval, Ash-sel és az ellenük lévő Gordonnal-. Míg Dean életében többször feltűnik az FBI egyik ügynöke, Victor Henriksen, szoros kapcsolat alakul ő és Jo között.

Egy alkalommal Samet megszállja egy démon, így Dean vakmerően próbálja kiűzni belőle a gonoszt, ami végül Bobby-val sikerül is. Deannek és öccsének többször is meggyűlik a baja a hatóságokkal, ám mindig sikerül elmenekülniük.

Az évad végén Sam meghal, így Dean végső elkeseredettségében alkut köt egy démonnal: öccse "feléled", ő viszont egy év múlva Pokolra fog kerülni. Mivel Azazel fel akarja tárni a Pokol kapuját, Dean, Sam, Ellen és Bobby felveszi a hacot a démonnal. Az összecsapásban Dean a Colttal megöli a Sárgaszemű Démont, párszáz természetfeletti lény azonban kiszabadul. A történtek közben a két fivér találkozik apjuk szellemével, így mindketten elérzékenyülnek.

Az évad utolsó képkockáiban Dean és Sam ismét fegyvert ragad, hogy folytassák a vadászatukat. Így végződik a második évad.


3. évad 

Dean egyre inkább káros szenvedélyekkel múlatja utolsó évét, aminek öccse nem nagyon örül. Egy kisvárosban Dean találkozik régi, egyéjszakás barátnőjével, később pedig Gordon Walker tűnik fel a színen. Dean akárhogyan próbál meg segíteni Samnek a Gordon elleni küzdelemben, a végső harcból így is kimarad.

Míg alkujának beteljesedése egyre inkább közeleg, több démon is megpróbálja bemutatni a két fivérnek, mi válik Deanből a Pokolban, és milyen lesz Samnek, ha már nem lesz vele bátyja. Két női személyiség is feltűnik a fiúk életében: Bela, aki ellopja Dean utolsó reményét halála ellen- a Coltot, és Ruby, aki megpróbál segíteni Deannek, ám később bevallja, hogy erre ő sem képes.

Az évad utolsó részében, néhány órával Dean Pokolra jutása előtt a fivérek ellopják Ruby minden démonnal végző tőrét, ám nem tudnak vele mit kezdeni: Lilith -akivel az alku köttetett- elfogja a fivéreket, és a szerződés szerint pokolkutyákat enged Deanre, akit szétmarcangolnak a démoni állatok. Az évad utolsó pillanataiban Dean a Pokolban üvölt segítségért, miközben ki van feszítve.

Dean autója 

Deannek egy sötétfekete 1967-es Chevrolet Impalája van, amit még apjától kapott. Az Imaplát Dean családtagjának tekinti, gyakran beszél hozzá, és nagyon félti. Rendszáma (KAZ 2Y5) az Odaát2005-ös premierjére utal, ám ezt a rendszámot a 2. évadban lecserélik (CNK 80Q3), mivel az FBI a fivérek nyomába ered. A kocsi az évadok során a Metallicar gúnynevet kapta.

Az autó jelenleg 41 éves, legelőször az első évadban, a Nyomtalanul c. epizódban tűnik fel, amikor is John gyermekeivel ezen ülve nézi végig, ahogyan lakásuk az Azazel által okozott tűzben leég.

 

Sam Winchester

     Samuel Sam Winchester az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Jared Padalecki alakít. Sam a sorozat egyik főszereplője.

Háttér

Sam 1983. május 2-án született a kansasi Lawrence-ben. Itt élt és nevelkedett John és Mary Winchester második gyermekeként. A kis Sammy-re már akkor is nagyon vigyázott a nála négy évvel idősebb bátyja, Dean.

Anyjuk meggyilkolása után John megtanította fiainak a természetfeletti lényekre való vadászat fortélyait, ám Sam egy másik életet választott: összeveszett apjával, szerzett magának egy Jessica nevű barátnőt, és beiratkozott a Stanford Egyetemre.

Sam művelt ember, rengeteg könyve van, és egy Laptopja, amin információkat tud gyűjteni. Bátyjával ellentétben ő komolyabban veszi a dolgokat, ám hozzá hasonlóan nagyon segítőkész.

Az évadok során több visszaemlékezést is láthatnak a nézők az ő és bátyja gyermekkorából. Az egyik arról szól, hogy Dean hibájából a kis Sammy majdnem meghalt, egy másik pedig az 1991-es Karácsonyukat mutatja be.

1. évad 

1983 november 2.-án Sam pontosan hat hónapos lesz, amikor is Azazel, a sárgaszemű démon megöli anyját, és vele is megpróbál végezni. Samet végül apja és bátyja menti ki a felgyújtott házból. Az elkövetkező 22 év alatt apja, John megtanítja neki és Deannek, hogyan kell természetfeletti lényekre vadászni, de Sam nyíltan szembeszáll apjával. A Stanfordi Egyetem hallgatója lesz, és összeköltözik barátnőjével, Jessica-val.

Egy éjszaka Dean keresi fel, és megkéri őt, segítsen megkeresni eltűnt apjukat. Sam vonakodik, ám mikor Azazel ismét feltűnik és végez barátnőjével, bosszút fogad: elindul bátyjával, hogy John és a gyilkos démon nyomába eredjenek.

Az út során Sam és Dean rengeteg természetfeletti lényt öl meg, több rossz élmény után kiöntik egymásnak a szívüket, megmentik egymást, ám néha össze is vesznek. Egy alkalommal Samnek látomásai kezdődnek, amik sorra valóra válnak, később pedig telekinetikus módon kezd el tárgyakat mozgatni. Később egy Max nevű srác is feltűnik a fivérek életében, akinek szintén telekinetikus képessége van, Sam pedig megismer egy Meg Masters nevű lányt, akiről kiderül, hogy Azazel gyermeke.

Az évad végén Sam és Dean találkozik rég nem látott apjával, ám újra egy családdá kovácsolódásukat nehezíti, hogy Sam és John között egyre több konfliktus adódik.  Mikor azonban John démonok csapdájába esik, kiderül, hogy Sam igenis aggódik apjáért: bátyja segítségével kiszabadítja, közben a Pokolra küldi Meget, annak testvérét, Tomot pedig a Colttal megöli.

Kiderül Johnról, hogy megszállta egy démon, méghozzá Azazel. Mikor Sam fölénybe kerül megszállt apjával szemben, választania kell: vagy apjával együtt megöli a démont, vagy futni hagyja. A fiú az utóbbit választja, Azazel elhagyja John testét. Végül Winchesterék ismét útra kelnek, ám autóbalesetet szenvednek, amiben Sam is súlyosan megsérül.

2.évad

Az évad elején Sam drámai pillanatokat él át, ugyanis Dean kórházba szállítása után haldoklik. John és Sam között ezért ismét feszült légtér kezd uralkodni, majd mivel hisz az ilyen dolgokban, megpróbál bátyja szellemével kapcsolatot teremteni, ami sikerül is. Sam jelentősen összeveszik apjával, aki nem sokkal később meghal: feláldozza magát és minden természetfeletti lénnyel végző Coltot Azazelnek, cserébe Dean életéért.

John halála után a két fivér gyászolni kezd, és többször is összevesznek, egyszer pedig Samet megüti bátyja. Két újabb, Samhez hasonló különleges képességgel rendelkező fiatal is feltűnik: Andy; aki beszédével bármire rá tud venni embereket, és Ava; neki pedig látomásai vannak. Csakhogy egy elszánt vámpírvadász, Gordon Walker egyik fő feladatának tartja, hogy minden különleges képességű fiatalt likvidáljon, így Sam és Ava többször is menekülni kényszerül. Samet az évad során megszállja egy démon, így bátyja és vadász barátai -Ellen, Jo, Ash és Bobby- ellen fordul. Végül Dean és Bobby csapdába csalják és kiűzik belőle a gonoszt, így Sam újra a régi lesz.

Az évad végén Azazel elfogja Samet, majd egy kihalt városba hurcolja, ahol találkozik Andy-vel és Ava-val, majd két szintén különleges képességű fiatallal: a hatalmas erejű Jake-kel és az érintésével ölni képes Lily-vel. A démon arra buzdítja a fiatalokat, harcoljanak egymással az életben maradásért, mert csak egyetlen ember juthat ki élve a városból, méghozzá aki a Pokol seregét fogja vezetni. Először Lily, majd Andy, végül pedig Ava hal meg, így már csak Sam és Jake marad. Mivel Sam természete szerint nem szívesen bántana embert, megpróbálja lebeszélni ellenfelét a harcról, ám az a fiúnak esik. Sam végül leüti Jake-t, de mikor megjelenik Dean és Bobby, a férfi felkel a földről, leszúrja a fiút, majd elfut.

Sam azonnal belehal a sérülésébe, ám később mégis felébred. Akkor tudja meg Deantől, hogy az eladta a lelkét egy démonnak, öccse életéért cserébe. Sam nagyon nagy badarságnak tartja, amit bátyja tett, ám nem marad idejük vitára, ugyanis meg akarják akadályozni, hogy Azazel és a hozzá csatlakozott Jake felnyissák a Pokol kapuját. A kapu egy temetőbe található, ahol sor kerül egy hatalmas összecsapásra. A harcban Sam brutális módon végez Jake-kel, Dean pedig Azazelt öli meg. A "csata" közben néhány démonnak sikerül kiszöknie a Pokolból, ám az eset során a fivérek viszontlátják apjuk szellemét, ami Samet nagyon meghatja. Ezekkel a pillanatokkal végződik az évad.

3. évad

 Sam egyre tiltakozik, hogy bátyja károsabbnál károsabb szenvedélyekkel múlatja élete utolsó hónapjait.

Időközben egy lopott árukkal kereskedő lány, Bela a Winchester fivérekhez irányítja a vámpírrá lett Gordon Walkert, aki végezni akar Sammel. A fiú csapdába esik, de mikor Gordon megpróbál végezni vele, Sam felülkerekedik rajt, majd kegyetlen módon elmetszi a volt vámpírvadász torkát.

Sam összebarátkozik egy emberek oldalán álló démonlánnyal, Ruby-val, ám ennek Dean nem nagyon örül. Kiderül, hogy Sam fejére egy Lilith nevű démon pályázik, mivel vetélytársának tekinti a fiút.

Mivel Dean alkujának határideje egyre inkább közeleg, Sam minden erejét arra összpontosítja, hogy megmentse bátyját. Végső elkeseredettségében megöli az alkut közvetítő démont, ám ezzel nem akadályozza meg Dean halálát.

Az évad végén -Dean életének utolsó óráiban- Bela elmondja a testvéreknek, hogy Dean alkuja maga Lilith-tel köttetett, így ellopják Ruby minden démonnal végző tőrét, majd a démon nyomába erednek. Ott azonban a fiúkat elfogja Lilith, így Dean az alku szerint meghal, ám Sam a különleges képessége folytán túléli Lilith pusztító támadását. Az évad utolsó képkockáiban Lilith elmenekül, Sam pedig könnyes szemmel ölébe veszi fivére holttestét.

Különleges képességei 

Sam a különleges képességeit Azazeltől "kapta", amikor hathónapos korában a démon saját vérével itatta meg.

Samnek két különleges képessége van, amelyek még az első évadban kezdtek mutatkozni nála:

  • Telekinetikus képesség: Samnek egyetlen alkaloma van használni, méghozzá mikor a Rémálmok c. epizódban Max bezárja a szekrénybe. Itt ugyanis a düh és feszültség hatására valamiféle módon képes lesz elmozdítani a szekrényt elbarikádozó torlaszt.
  • Látomások: Először a Rémálmok c. epizódban mutatkozik ez a képesség. méghozzá amikor Sam alvás közben egy nagyon valóságosnak tűnő álmot él át, később pedig az ebben látottak valóban meg is történnek. A látomások Samet a 2. évad végéig kísérik, ameddig Azazel meg nem hal.
  • Különleges védekezés: Ez a képesség a 3. évad utolsó részében tűnik fel, amikor Lilith a mindent elsöprő erejével megpróbálja megölni Samet, ám a fiú meglepő módon, akarata ellenére kivédi a támadást.

 

John Winchester

 

 John Winchester az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Jeffrey Dean Morgan alakít. John a sorozat egyik mellékszereplője.

Háttér 

John 1954-ben született. 1979. január 24.-én megszületett feleségétől, Mary-től első kisfia, Dean, négy évvel később, 1983. május 2.-án pedig a második, Sam. Egy visszaemlékezés során kiderül, hogy John apjával 1991 Karácsonyán egy természetfeletti lény végzett.

Felesége meggyilkolása után John bosszút esküdött Azazel ellen, így természetfeletti lények elleni vadásznak állt. Miközben fiait is kitanította ebből a "szakmából", összebarátkozott más vadászokkal is: Ellennel, annak férjével és lányával, Joval. Csakhogy kapcsolata megromlott a családdal, amikor egy vadászat során cserbenhagyta Ellen férjét, aki az akció közben meghalt. Bobby Singer John régi jó barátja.

Vadász életmódja során egyre többet veszekedett Sammel, aki később elhagyta Deant és apját, majd egyetemre iratkozott be. John jó kapcsolata Deannel azonban megmaradt, ennek eredményeképpen neki is adta autóját, egy 1967-es Chevrolet Impalát.

1. évad

Eltűnése után John néhányszor telefonon keresztül beszél a keresésére indult fiaival, egy alkalommal pedig találkozik is velük. Az érzelmek kibontakozását Azazel lánya, Meg zavarja meg, aki ősi Daevákkal próbálja meg megölni Winchesteréket. John és fiai el tudnak menekülni a gyilkos fenevadak elől, ám kénytelenek lesznek ismét különválni, mivel együtt sokkal sebezhetőbbek.

Az évad végén John ismét találkozik fiaival, méghozzá mikor egy vámpírvadász halálának ügyében nyomoz. Winchesterék visszaszerzik a vámpíroktól az ellopott, minden természetfeletti lénnyel végző Coltot, ám útjuk során John és Sam között ismét egyre feszültebb hangulat uralkodik.

Később Meg elkezdi meggyilkolni John barátait, hogy cserébe a férfi nekiadja a Coltot. John egy hamis pisztollyal próbálja meg átverni a démonokat, így azok elfogják. Mikor az érte aggódó fiai kiszabadítják, kiderül róla, hogy megszállta Azazel. A sárgaszemű a férfi testén keresztül próbálja megölni a két fivért, de John akaraterejével és fiai iránti szeretetével egy darabig megállítja Azazelt, így Samnek sikerül a Colttal kiűzni belőle a démont.

Az évad utolsó képkockáiban Winchesterék útra kelnek autójukkal, ám balesetet szenvednek, így John és fiai súlyosan megsérülnek.

2. évad 

John és Sam könnyebb sérülésekkel megússzta a balesetet, ám Dean haldokolni kezd. Fia életéért cserébe végül John feláldozza önmagát és a Coltot Azazelnek, így a Pokolba kerül, holttestét fiai elhamvasszák.

John már csak az évad végén tűnik fel, amikor lelke segít Deannek megölni Azazelt. Az utolsó képkockákban John szelleme könnyes szemmel fiaira néz, majd eltűnik.

Mary Winchester

http://supernatural.oncw.tv/wp-content/uploads/image/220px-MaryWinchesterS2Ep20.jpg

Mary Winchester az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Samantha Smith alakít. Mary a sorozat egyik mellékszereplője.

Háttér 

Mary 1954. december 5.-én született. 1979. január 24.-én megszületett férjétől, Johntól első kisfia, Dean, négy évvel később, 1983. május 2.-án pedig a második, Sam.

1983. november 2.-án éjszaka egy démon, Azazel tért be az éppen hathónapos Sammy-hez, hogy vérével különleges képességekkel ruházza fel, ám a kisfiú anyja rájuk nyitott. A démon brutális módon a falhoz szegezte, majd felgyújtotta Mary-t, házukat pedig leégette. John, Dean és Sam ezért bosszút esküdött, hogy megkeresik a nő gyilkosát, majd végeznek vele.

1. évad

Mikor Dean és Sam régi, kansasi házukba látogat vissza, szemberekülnek egy ott kísértő szellemmel. A fiúk alulmaradnak a harcban, akkor jelenik meg Mary szelleme, és feláldozva önmagát végez fiai ellenfelével.

2. évad

Mary itt az évad végefelé szerepel, amikor is Deant egy dzsinn elfogja, majd egy képzeletbeli világba repíti. Itt a fiú találkozik anyjával, és több családtaggal, baráttal is. Az álomvilágban Mary boldogan él, noha John itt halott.

Később Samet álmában Azazel látogatja meg, és visszarepíti a múltba, mi is történt azon a bizonyos éjszakán, amikor anyja meghalt. Mary itt tűnik fel utoljára az évadban.

Bobby Singer

 Bobby Singer az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Jim Beaver alakít. Bobby a sorozat egyik mellékszereplője.

Háttér

Bobby John Winchester régi barátja, így kiskoruk óta jóban van annak fiaival, Deannel és Sammel. Bobby hivatalos munkája az autómentés és autójavítás, de már régóta démonvadászként is dolgozik. Van egy saját roncstelepe, ami Észak Dakotában található. Winchesterék gyakran fodulnak hozzá, ha valami gondjuk van.

1. évad 

Bobby csupán az évad végén bukkan fel, amikor Dean és Sam hozzá fordul tanácsért, hogyan szabadítsák ki apjukat. Csakhogy Meg azonban váratlanul rájuk támad, végül Bobby csapdájával sikerül elfogni a démont. Bobby-t akkor látjuk utoljára az évadban, amikor Megből kiűzik a gonoszt, Bobby pedig a telefonhoz megy, hogy szóljon a hatóságoknak.

2. évad 

Miután John meghalt, Bobby a saját roncstelepére szállítja az összetört Impalát, amit később itt Deannel újjá is épít. Később megengedi a gyászoló fivéreknek, hogy néhány hónapot nála töltsenek.

Mikor Samet megszállja egy démon, Dean kérésére Bobby elfogja a fiút, majd annak bátyjával kiűzi belőle a démont. Később többször is feltűnik a fiúk életében, sokszor segít nekik egy-egy ügy felgöngyölítésében.

Az évad végén, mikor Samet elrabolja Azazel, Bobby Dean segítségére siet, hogy együtt keressék meg az eltűnt fiút. Végül ráakadnak a kihalt városra, ahol Samet éppen megöli Jake. Míg Dean karjában meghal Sam, Bobby üldözőbe veszi a gyilkost, ám az megszökik a férfi elől.

Nem sokkal Sam halála után Dean alkut köt öccse életéért cserébe egy démonnal, amiért Bobby nagyon megdorgálja a fiút. Kiderül, hogy Azazel és Jake ki akarják nyitni a Pokol kapuját, így Bobby, a fivérek és Ellen a kapuhoz siet. Kisebb harc kezdődik, míg Dean és Sam Azazel ellen harcol, Bobby és Ellen bezárják a kinyitott kaput, így "csak" néhányszáz démon szabadul ki onnan.

3. évad

A Pokol kapujánál történtek után Bobby egy démonlánnyal, Ruby-vel új töltényeket készít a Colthoz, közben többször segít a fivéreknek a nyomozásaikban. Egy alkalommal Bobby-t egy démon saját álmában ejti csapdában, amiben feltűnik elhunyt felesége is. A férfit végül Dean és Sam szabadítja ki onnan.

Az évad végén, Dean alkujának lejárta előtt néhány órával Bobby kinyomozza, hol van a Lilith
nevű démon -akivel az alku köttetett-, és elindul a fivérekkel, hogy végezzen vele. Deant és Samet azonban elfogja Lilith, Bobby pedig szentelt vízzel próbálja feltartani démonok tucatjait.

Bobby roncstelepe

Bobby roncstelepe
Bobby roncstelepe

Bobby roncstelepe Észak Dakotában található, ide szállítja a rossz autókat, és itt is javítja meg azokat (pl.: Dean Chevrolet Impaláját). Több fontos esemény is történik ezen a telepen: itt fogja el Bobby Meget -később pedig Samet- és űzi ki belőle a démont, itt építik újra az Impalát és többször megszállnak itt a Winchester fivérek.

A telep először a Halálcsapda. epizódban tűnik fel.

 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/3/35/Jessica_Supnat.jpg

Jessica Lee Moore

Jessica Lee Moore az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Adrianne Palicki alakít. Jessica a sorozat egyik mellékszereplője.

Háttér 

Jessica Sam Winchester élettársa és barátnője, akivel összeköltözve él. A fiúval a Stanford Egyetemen ismerkedett meg, ahol ő maga is tanul.

1. évad 

Jessica az évad elején tűnik fel, amikor is egy éjszaka Sam bátyja, Dean látogatja meg őket. A lánytól barátja rövid búcsút vesz, mivel az testvérével apjuk, John keresésére indul.

Csakhogy Sam távolléte alatt a fiú anyjával végző démon, Azazel látogatja meg Jessicát, és végez vele. Sam később visszatér a házukba, akkor látja meg halott barátnőjét, miközben az a plafonra szegeződve meggyullad. A fiú Dean segítségével kimenekül a házból, ami néhány perc alatt leég.

(Sam később egy vadászatuk után meglátja Jessicát, ám kiderül, hogy ezt csak képzelte.)

2. évad 

Jessica az évad végén tűni fel újra, amikor Deant egy dzsinn egy másik világba repíti, ahol anyja és Jessica még élnek, viszont John nem. Itt a lány boldog életet él Sammel, és a család minden egyes tagja vidám.

 Kép:Ellen Harvelle Supnat.jpg

Ellen Harvelle

Ellen Harvelle az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Samantha Ferris alakít. Ellen a sorozat egyik mellékszereplője.

Háttér 

Ellen John Winchester régi ismerőse, ám viszonyuk megromlott, mivel egy alkalommal John cserbenhagyta férjét, így az meghalt. Ellennek egy lánya van, Jo, aki apja után ő is vadász akar lenni, ám ez ellen anyja hevesen tiltakozik. Van egy kocsmája, ami általában vadászok találkozóhelye, különösen jó barátja Ash, a számítógépes zseni.

2. évad 

Ellen először a 2. évad elején tűnik fel: mikor az elhunyt John két fia, Dean és Sam betér a kocsmájába, Ellen és Jo csavargóknak nézik őket, így fegyverrel a kezükben rontanak rájuk.

A dolog tisztázása után Ellen és a fivérek jó barátok lesznek, és a nő többször segít a fiúknak egy-egy ügy megoldásában. Azonban mikor megtudja, hogy Jo elment Deanékkel egy veszélyes vadászatra, azonnal utánuk megy és hazahozza lányát. Később Jo elköltözik anyjától, mivel az elárulja neki, hogy apja haláláról valójában John Winchester tehet.

Egy darabig Ellen kiválik a fivérek életéből, ám az évad végén kocsmáját felrobbantják a démonok, utána pedig Dean és Bobby segítségére siet, hogy megtalálják az eltűnt Samet. Később Azazel és Jake kinyitja a Pokol kapuját, ezt azonban Ellennek és Bobby-nak még időben sikerül bezárnia.

Ellen kocsmája 

Ellen kocsmája
Ellen kocsmája

Ellen egy saját kocsmát üzemeltet lányával, ami a démonvadászok egyik legkedveltebb szórakozóhelye, pincéjében egy titkos széf található. Ellen és Jo legtöbbször a kocsmájukban tűnik fel a sorozatban, néhányszor azonban a Winchester fivérek is megszállnak itt. Az épület legelőször A bohóc c. epizódban tűnik fel, és a Ha a pokol elszabadul-ban szűnik meg létezni: a démonok felrobbantják, ezzel rengeteg vendég -köztük Ash- halálát okozva.

 http://www.supernaturalwiki.com/images/thumb/7/7e/Jogun.jpg/300px-Jogun.jpg

Joanna Harvelle

 

Joanna Harvelle az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Alona Tal alakít. Jo a sorozat egyik mellékszereplője.

Háttér 

Jo Ellen Harvelle lánya, együtt üzemeltetnek egy saját kocsmát. A lány rengeteget veszekszik anyjával, főleg azon, hogy ő is vadász akar lenni, mint elhunyt apja.

2. évad

Jo az évad elején tűnik fel, amikor Ellennel lefegyverzik a kocsmában a betörőnek hitt Dean és Sam Winchestert. Miután tisztázták magukat, a fivérek összebarátkoznak Joval és anyjával, a lány pedig egyre jobban összemelegedik Deannel.

Jo egy alkalommal elszökik anyjától, és a fiúkkal megy egy veszélyes vadászatra. Mikor Ellen erről értesül, azonnal hazahozza lányát, majd elmondja neki, hogy apja John Winchester miatt halt meg, ő ugyanis cserbenhagyta egy akciójuk során. Jo így összeveszik a fivérekkel, és megkéri őket, ne jöjjenek többé vissza.

Később Samet megszállja egy démon, aki túszul ejti Jot. Végül Dean segítségével a fiú elengedi a lányt, akinek karaktere itt ki is lép az évadból.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/e/e5/Ash_Supnat.jpg

Ash

 Ash az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Chad Lindberg alakít. Ash a sorozat egyik mellékszereplője.

Háttér

Ash egy profi számítógéphacker, legtöbbször Ellen kocsmájában tartózkodik, itt iszogat és számítógépezik. Jo-t és még rengeteg démonvadászt ismer közelebbről.

2. évad 

Ash az évad elején tűnik fel, amikor Ellen bemutatja őt Dean és Sam Winchesternek. Többször is segít a fivéreknek egy-egy ügy megoldásában, ehhez legtöbbször -sőt, talán mindig- számítógépét használja.

Az évad végén Ash felhívja Deant, és elmondja neki, hogy valami nagyon fontosat tudott meg, aminek Azazelhez van köze. Csakhogy amég Dean a kocsmába ér, Ash már holtan, szétégve fekszik az épület romjai között, ami egy démoi robbantás áldozata lett.

 

Meg Masters

http://i99.photobucket.com/albums/l282/chevy_impala/hahmot/meg.jpg

Meg Masters az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Rachel Pattee alakít. Meg a sorozat egyik mellékszereplője.

Háttér

Meg a Sárgaszemű démon, Azazel gyermeke, van egy Tom nevű testvére. Apja parancsa szerint a Winchester fivérek nyomába ered, hogy elfogásukkal csapdát állítson azok apjának, Johnnak, majd végezzen vele.

1. évad 

Meg az évad közepén tűnik fel, amikor egy út mentén stoppol, és találkozik a bátyjával éppen összeveszett Sammel. A lány összebarátkozik vele, ám Sam inkább visszatér Deanhez, Meget pedig magára hagyja.

Később a démon ősi Daevák segítségével elfogja a fivéreket, ám azok megzavarják Meg szertartását, így kizuhan több emelet magasságból. Démoni ereje folytán túléli a esést, és ismét Winchesterék után ered, ám azok elmenekülnek.

Az évad végén Meg elkezdi legyilkolni John Winchester barátait, hogy a férfi odaadja neki a minden természetfeletti lénnyel végző Coltot. Csakhogy  John egy hamis pisztollyal próbálja átverni Meget és testvérét, így azok elfogják, majd apjukhoz viszik, aki később meg is szállja.

Csakhogy apjuk hollétét kiderítsék, Dean és Sam barátjuk, Bobby segítségével elfogják Meget, majd miután az nem hajlandó semmit sem mondani, kiűzik belőle a gonoszt. A valódi Meg még elárulja John hollétét, majd a korábbi zuhanása miatt meghal.

2. évad

A Meget is megszálló démonnak sikerül visszajutnia a Pokolból, most pedig nem másba bújik bele, mint Sambe. A megszállt fiú először néhány vadászt öl meg, majd túszul ejti egyik barátját, Jot. Deannek és Bobby-nak végül ismét sikerül csapdába csalni, majd kiűzni Sam testéből a démont.

Azazel

Kép:Azazel Supnat.jpg

Azazel a Sátán egyik neve a Bibliában és az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Fredric Lehne alakít. Azazel a sorozat egyik mellékszereplője.

Háttér 

Azazel a Pokol egyik gonosz démona, aki Samet és sok más 6 hónapos gyermeket a saját vérével itatott meg, ezzel különleges képességekkel ruházta fel. Ő ölte meg Sam  és Dean Winchester anyját, John Winchester feleségét, Mary-t. Az évadok során kiderül Azazelről, hogy azért választott ki néhány gyermeket annak idején, hogy 22 évvel később azok megmérkőzzenek egymással, a győztest pedig a Pokol seregének vezetőjévé tegye.

1. évad 

Azazel az első évad elején tűnik fel először, amikor a hathónapos Samet saját vérével itatja meg. Csakhogy a kisfiú anyja, Mary rájuk nyit, így a démon végez a nővel, a házat pedig felgyújtja. Ezzel azonban magára haragítja a Winchester családot, akik 22 éven át próbálnak a nyomára akadni, hogy végezzenek vele, ám sikertelenül.

22 évvel a történtek után Azazel ismét feltűnik Sam életében, ezúttal annak barátnőjét, Jessicát öli meg. Így a fiú és bátyja, Dean ismét a démon nyomába ered, egy év múlva pedig apjukkal együtt rátalálnak Azazelre.

Csakhogy a démon Johnt megszállva elfogja a fivéreket, majd kínozni kezdi őket. Csakhogy Sam megkaparintja a minden démonnal végző Coltot és megsebzi Azazelt. A démon így elhagyja a férfi testét, és elmenekül.

2. évad 

Hogy megmentse a baleset u

Oldalmenü
Diavetítő
Szavazás
Ki a kedvenced a sorozatból?
Dean
Sam
Ruby
Bela
Bobby
Naptár