Ava Wilson

http://www.supernaturalwiki.com/images/thumb/5/5b/Ava.jpg/300px-Ava.jpg

Ava Wilson az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Katharine Isabelle alakít. Ava a sorozat egyik mellékszereplője.

Háttér 

Ava egy fiatal titkárnő, aki egy kisvárosban éldegél vőlegényével. Ő is egy az Azazel által kiválasztott fiataloknak, neki a különleges képessége, hogy néha előre meglátja, mik fognak történni.

2. évad 

Ava először az évad közepe-felé tűnik fel, amikor egy éjszaka egy látomás jön rá, amiben a számára ismeretlen Sam felrobban. A lány felkeresi a fiút, és elmondja, mit látott róla. Csakhogy Gordon Walker tűnik fel a színen, és különleges képességeik miatt meg akarja ölni a két fiatalt. A lány látomása majdnem beigazoldóik, ám Samnek sikerül kibújnia Gordon csapdájából, így nem robban fel. Nem sokkal később Ava eltűnik, így körözni kezdik, Sam és Dean a lakásán pedig megtalálja a nő meggyilkolt vőlegényét, mellette pedig ként. Ez arra utal, hogy a helyszínen egy démon járt.

 


Ava még az évad végén kap szerepet, amikor is Samet, Avát és még néhány különleges képességű fiatalt -Jake-et, Lily-t és Andy-t- egy kihalt kisvárosba hurcolj Azazel,  majd pedig arra kényszeríti őket, hogy öljék meg egymást. Aváról kiderül, hogy ő már eltűnése óta (5 hónapja) itt van, és már rengeteg különleges képességű embert gyilkolt meg. A lány hívására egy démon megöli Andy-t, ám mikor Samre is ráuszítaná a lényt, Jake jelenik meg mögötte, és eltöri a nyakát. Ava azonnal meghal.

 

 

 Jake Talley

Kép:Jake Supnat.jpg

Jake Talley az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Aldis Hodge alakít. Jake a sorozat egyik mellékszereplője.

Háttér 

Jake Irakban szolgál a katonaságnál, míg családja otthon várja. Itt mutatkozik először különleges képessége: mikor egy katona egy autó alá szorul, Jake olyan könnyen emeli azt le róla, mintha csak egy szalmaszálat emelne fel.

2. évad 

Jake az évad végén tűnik fel, amikor egyik pillanatról a másikra Irakból egy amerikai, kihalt városban találja magát. Itt találkozik még néhány különleges képességű fiatallal: Sammel, Lily-vel, Andy-vel és Avával. Sam hiába eleinte hiába győzködi, hogy egy démon rabolta el őket, ám mikor saját szemével lát egyet, elhszi neki.

Jake-ket álmában Azazel látogatja meg, és elmondja neki, hogy meg kell ölnie társait, ugyanis csak így juthat ki a városból. A férfi végez Avával, majd miután már csak Sam maradt, neki is nekiesik, majd megöli egy késsel.

Jake ezután Azazel parancsa szerint egy régi temetőbe megy, és ott a Colttal felnyitja a Pokol kapuját. Csakhogy megjelenik Dean és a feltámadt Sam Winchester, valamint Ellen HarvelleBobby Singer. Jake megpróbálja gondolatával rávenni Ellent, hogy ölje meg magát, ám Sam erre kegyetlenül lelövi Jake-ket. A férfi így meghal.

 

 

 Lily Witherfield

Kép:Lily Supnat.jpg

Lily Witherfield az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Gabriel Tigerman alakít. Lily a sorozat egyik mellékszereplője.

Háttér

Lily San Diegoban lakik, mikor egy különleges képesség jelenik meg nála: embert tud ölni, pusztán az érintésével. Miután a lány véletlenül hozzáér egyik barátnőjéhez, annak azonnal leállt a szíve, így Lily a lakásába zárkózva kezdett új életet.

2. évad

Lily az évad végén jelenik meg, amikor Azazel egy kihalt városba hurcolja, ahol találkozik néhány szintén különleges képességű fiatallal: Sammel, Andy-vel, Avával és Jake-kel. A démon azt az utasítást adja az öt kiválasztottnak, hogy öljék meg egymást, a végén csak egy maradhat. Lily azonban megpróbálja elhagyni a várost, így egy démon -talán Azazel- megöli és felakassza.

  Ed Zeddmore és Harry Spangler

http://multipleverses.com/wp-content/uploads/2008/08/ghostfacers-10.jpg

Ed Zeddmore és Harry Spangler az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplői, akiket A. J. Buckley és Travis Wester alakít. Ed és Harry a sorozat mellékszereplői.

Háttér

Ed és Harry két önjelölt szellemvadász, akik elszántan próbálnak egy-egy természetfeletti lény nyomára bukkanni. Később alapítanak egy Ghostfacers nevű TV műsort, amit ők ketten vezetnek.

1. évad 

Ed és Harry az évad végén tűnik fel, amikor egy rejtélyes ház után nyomoznak. A régi épületben találkoznak Dean és Sam Winchesterrel, akik szintén ezt ügyben vannak itt. A két duó többször keresztbetett egymásnak az ügy során, végül a Winchester fivérek elpusztítják a házban kísértő tulpát. Az akció után Sam csúnyán átveri Edet és Harry-t: Hollywood-i producerként felhívja őket, hogy utazzanak el hozzá, mivel lenne egy munkája számukra.

3. évad 


Ed és Harry az évadban műsorvezetőként tűnik fel, mint egy Ghostfacers nevű  showműsor vezetői. A két srác, és néhány barátjuk az egyik epizód kedvéért egy elhagyatott házba tér be, ahol ismét összefutnak a Winchester fivérekkel.

Csakhogy az épületben egy titokzatos gyilkos kísért, aki végez az egyik barátjukkal, így a fiatalok kénytelenek összefogni, hogy túléljék az éjszakát. A lénnyel végül Sam és Dean végez, Ed, Harry és két barátjuk így élve elhagyja a házat.

 

Andrew Gallagher

Kép:Andy Supnat.jpg

Andrew "Andy" Gallagher az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Gabriel Tigerman alakít. Ava a sorozat egyik mellékszereplője.

Háttér

Andy egy fiatal srác, aki egy kisvárosban éli mindennapjait. Egy különleges képesség birtokában van, méghozzá embereket tud irányítani a gondolatával. A fiúnak van egy feltűnő mikrobusza, aminek egy barbár királynő van az oldalára festve, miközben az egy jegesmedvén lovagol. Andy valójában nem is tudja, hogy van egy ikertestvére, Anson Williams, aki szintén ugyanezt a képességet birtokolja.

2. évad

Először az évad elején tűnik fel Andy, amikor Sam és Dean egy nyomozása során Andy-be botlik. A fiú a különleges képességével ellopja Dean Impaláját, később azonban a fivérek elfogják. Andy hiába próbálkozik, Samre (valószínűleg mert ő is Azazel egyik kiválasztottja) nem hat az irányítóképessége. A két Winchester fivér kideríti, hogy Andy-t adoptálták, az adoptálást vezető orvos és a srác valódi anyja, Holly Beckett azonban az elmúlt napokban öngyilkos lett. Később kiderül, hogy Andy-nek van egy Anson Williams nevű ikertestvére, akinek ugyanolyan képessége van, mint fivérének, ám ezt rossz dolgokra használja: ő kényszerítette az orvost és anyját az öngyilkosságra, most pedig újabb áldozatokat akar. Andy végül saját maga öli meg Ansont.

Az évad végén Andy ismét feltűnik az évadban, amikor is Azazel őt, Samet és még néhány hozzá hasonló, különleges képességű fiatalt -Jake-et, Lily-t és Avát- egy kihalt városba hurcol. Itt a démon arra kényszeríti őket, hogy öljék meg egymást, Andy ennek köszönhetően meghal: Ava egy démont uszít a fiúra, ami szétmarcangolja őt.

 

 

Ruby


Ruby az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Katie Cassidy alakít. Ruby a sorozat egyik mellékszereplője.

Háttér 

Ruby egy fiatal lány bőrébe (vagy a régi, sajátjába) bújt démon, aki valaha ember volt, ám időközben áttért a túlvilágra. Meglepő módon azonban ő nem a Pokolt szolgálja, hanem az embereknek próbál segíteni. Ruby-nak van egy titokzatos, minden természetfeletti lénnyel végző tőre is.

3. évad 

Ruby először a 3. évad elején tűnik fel, amikor váratlanul megjelenik a bajban lévő Sam Winchester előtt, és végez annak támadóival, a a hét főbűn néhányával. Dean ennek nem nagyon örül, de az emberek oldalán álló démonlány megbarátkozik Sammel, majd közli: meg akarja menteni Deant a Pokoltól.

Ruby többször segít a fivéreknek az akcióik során, és Bobby-nak is segít új töltényeket készíteni a Colthoz. Később elárulja a fiúknak, hogy egy Lilith nevű démon Sam fejére pályázik, és hogy valójában nem tudja megmenteni Deant.Kép

Az évad végén Ruby nem hajlandó átadni a fivéreknek a minden démonnal végző tőrét, így azok elveszik tőle, őt pedig csapdába ejtik és otthagyják. Csakhogy Lilith -állítása szerint- elküldi "messzire" Ruby-t, testébe bújva pedig megöli Deant, ám mikor Sammel nem tud végezni, elhagyja a lány testét.

Ruby tőre

Ruby birtokában van egy titokzatos tőr, ami minden természetfeletti démonnal végezni tud. A tárgy először a "The Magnificent Seven" c. epizódban tűnik fel, amikor Ruby ennek segítségével öl meg néhány ellenséget. A 3. évad utolsó részeiben a tőr nagy szerephez jut, hiszen a Winchester fivérek ellopják gazdájától, hogy aztán később megöljék vele Lilith-tet.

 

 

Bela Talbot

http://img167.yukle.tc/images/6202supernatural-20070911023733909-000.jpg

Bela Talbot az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Katie Cassidy
alakít. Bela a sorozat egyik mellékszereplője.

Háttér

Mivel szülei valószínűleg rendszeresen bántalmazták, Bela gyerekkorában alkut kötött Lilith-tel: 10 év múlva neki adja a lelkét, cserébe szülei meggyilkolásáért. Bela később tolvajként kezdett el ?dolgozni?, és illegális holmikkal kereskedni.

3. évad 

Bela az évad elején tűnik fel, amikor ? pincérnőnek álcázva magát ? ellop Dean és Sam Winchestertől egy fontos, természetfeletti tárgyat. A lány többször segít a fiúknak, ám később keresztbe tesz nekik, és a rájuk vadászó, szökött vámpírvadászt, Gordon Walkert is útba igazítja.

Egy alkalommal, sunyi módon Bela ellopja a fiúktól a minden természetfeletti lénnyel végző Coltot, őket pedig a régóta őket üldöző FBI ügynök, Victor Henriksen kezére adja.

A Coltot később eladja, az évad végén pedig kiderül róla, hogy a 10 éve köttetett alku Lilith-tel éppen most jár le. A démon megbízza a lányt, ölje meg a Winchester fivéreket, cserébe meghagyja az életét. Mivel Belának nem sikerül a küldetés, az alku szerint Pokolra kerül.

 

Lilith

Azazel
Odaát szereplő
Első megjelenés  (Just In Bello)
Alkotó(k) Eric Kripke
Megszemélyesítő Rachel Pattee
(?)
(Katie Cassidy)
Epizódok száma 2
Információ
Faj fődémon
Nem női testbe bújt
Életkor ismeretlen
Képességek démoni, különleges erő

Lilith egy mitológiai boszorkány és az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Rachel Pattee alakít. Lilith a sorozat egyik mellékszereplője.

Háttér 

Lilith a Pokol egyik leghatalmasabb démona, aki egy "jelentéktelenebb" démonon keresztül üzleteket köt különféle emberekkel, cserébe azok lelkéért. Mikor Dean Winchester is alkut köt vele, Lilith a fiú öccse, Sam fejére kezd pályázni, nehogy az valamilyen módon megmentse bátyját az egyezségtől.

3. évad 

Lilith elször az évad közepén bukkan fel, amikor több tucat démont küld egy kisváros rendőrkapitányságára, hogy megöljék Sam Winchestert és bátyját. Az akciója kudarcba fúl, Lilith végül egy kislány testében maga megy a helyszínre, ott azonban már nem találja a fivéreket, csak néhány túlélőt. Lilith így végez velük, köztük Victor Henriksen, FBI ügynökkel is.

Az évad végén Lilith egy másik lány testébe bújik, és tartja fogva annak családját, néhány rokont meg is öl. Mikor megtudja, hogy a Winchester fivérek hozzá tartanak, hogy megöljék, a démon Ruby képébe bújik, és elfogja a fiúkat.

Deant az alku szerint a Pokolra küldi, ám mikor elsöprő erejével Sammel is végezni akar, a fiú -valószínűleg különleges képessége miatt- túléli a támadást, Lilith így elmenekül onnan, hátrahagyva Ruby testét.

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

Oldalmenü
Diavetítő
Szavazás
Ki a kedvenced a sorozatból?
Dean
Sam
Ruby
Bela
Bobby
Naptár